SOUTĚŽ Zlatý plamen 2020 – výsledky


Už známe vítěze kamnářské soutěže „ Zlatý plamen 2020“. V jednotlivých kategoriích zvítězili:

Kamna


1. místo

Krby kamna Székely s.r.o.

Akumulační kachlová kamna s ležením a úložným prostorem. Srdcem kamen je topeniště Hoxter HAKA 63/51 s navazujícím šamotovým akumulačním tahem. Ležení splňuje požadavky majitelky na využití i jako úložný prostor. Jako dekorace byly použity keramické niky.


2. místo

STAVBA krbů s.r.o.

Sálavá akumulační kamna v kombinaci omítaných ploch a kachloví se sporákem. Individuálně stavěné topeniště a tahový systém pod vyhřívaným ležením. Sporák je opatřen troubou pro pečení.


3. místo

Kobr Otakar

Akumulační stavba s biotopeništěm, pečící troubou a odpočinkovou postelí. Napojený odtah pod varnou plotnu… Kachle K&K Poker, kování včetně sklodvířek Řehulka.

Krby


1. místo

Martin Kasl

Krb má krbovou vložku Hoxter s výměníkem. Po levé straně dřevěná lavice. Po pravé straně nika na dřevo. Regulované tři mřížky do dalších dvou místností. Automatická regulace EQ Timpex na boku niky.


2. místo

Krby kamna Székely s.r.o.

Kombinovaný sálavý krb s možností horkovzdušného topení. Srdcem krbu je topeniště Romotop. Kachle v glazuře Ocelově modrá dodalo MK Profi.


3. místo

KL-kamnářství, Lochovský Tomáš

Moderní, sálavý krb s imitací dřeva. Jádro tvoří krbová vložka Hoxter uka 69/48/69/51h.

Sporáky


1. místo

Krby kamna Székely s.r.o.

Ke kachlovému sporáku se zdobným páskem Orient od fi Hein patří vyhřívané ležení. Vyhřívané ležení je konstruováno tak, aby v případě potřeby bylo možné přebytečné teplo odvětrat do sousedící chodby. Ze stavěného biotopeniště je možné nasměrovat tok spalin pod troubu nebo do ležení. Sporákové kování Řehulka Rustika ladí s prvky interiéru. Vedle plotny je praktická odkládací plocha.


2. místo

Krby kamna Székely s.r.o.

Netradiční kachlový sporák s pomněnkami byl inspirován ručně točeným a malovaným nádobím v malé keramické dílně. Ručně mačkané a malované kachle svojí křivostí dodávají sporáku tradiční rustikální vzhled. Srdcem sporáku je moderní biotopeniště Řehulka s kováním Rustika.


3. místo

Dmytro Miško

Roštovy kachlový sporák v rohovém provedení. Sporák zaujme svým atypickým tvarem i umístěním, a hlavně efektní červenou Chilli glazurou.

Speciální topidla


1. místo

Luboš Šebela

Zahradní krb s udírnou a sporákovou plotnou, kování ŘEHULKA s.r.o.


2. místo

Martin Kasl

Venkovní kuchyně má griloviště, udírnu a sporák s troubou od Řehulky. Komín je dvouprůduchový. Griloviště jeden průduch, sporák a udírna druhý průduch. Kouř do udírny jde ze sporáku pod grilovištěm.


3. místo

STAVBA krbů s.r.o.

Teplovodní krbová vložka s automatickou regulací hoření určená k vytápění bazénu a přilehlých prostor. Pizza pec a sporák s kachlovím.

Z hlasujících bylo v rámci jednání Rady Cechu dne 9. 3. 2021 anonymně vylosováno 5 výherců, kteří obdrží jako cenu „kachlové hodiny“. Výherci budou kontaktováni zástupcem Cechu kamnářů ČR.

Všem, co se zapojili do již proběhlého ročníku, děkujeme za aktivní přístup a pomoc při propagaci řemesla.
Vítězům upřímně gratulujeme!